Home

SEGÍTSÉG

MEGBÍZHATÓSÁG

SZAKÉRTELEM

PONTOSSÁG

Panaszainak végleges megoldásához, azaz a teljes gyógyuláshoz vezető úton készek vagyunk vagyunk elkísérni Önt.

Forduljon bátran tevékenységüket magas színvonalon művelő szakemberekből álló csapatunkhoz! Panaszait, adatait bizalmasan kezeljük!

Honlapunkat a hazai és nemzetközi szakirodalomban fellelhető újdon- ságokkal frissítjük, így Ön teljes képet kap a világon elérhető összes kezelési lehetőségről.

Egészségközpontunk küldetése, hogy kíméletes, költség-hatékony, korszerű ellátást nyújtson minden hozzánk forduló beteg számára.

SEGÍTSÉG A TELJES ÉLETHEZ! A VIZELETTARTÁS TÖBBÉ NEM PROBLÉMA!
Rákász Életmódközpont - Kaposvár, Németh István fasor 27.

Vizelési napló, kitöltési útmutató

VIZELÉSINAPLÓ VEZETÉSI TANÁCSOK

Image

A vizelési napló hasznos információkat szolgáltat az Ön panaszairól a vizsgálatot végző orvosnak. A napló vezetésével nyomon követheti, hogy mennyi folyadékot fogyasztott, milyen gyakran ment ki a toalettre, az alkalmanként kiürített vizelet mennyiségét, azokat a helyzeteket amikor vizeletet veszett, valamint a vizeletvesztés mértékét. Az orvosi rendelőben a vizeletürítés körében feltett kérdésekre enélkül pontos adatokat nem tud szolgáltatni, hiszen a vizeletürítési szokásaival kapcsolatban nehezen tudja felidézni a valós adatokat.

A pontosan vezetett napló fontos információkat szolgáltat a vizsgálatot végző személyzetnek. A felmérési időszakban mindig legyen Önnél a napló, hogy pontosan rögzíteni tudja az eseményeket. Fontos ez azért is, hogy a panaszainak megfelelő kezelést tudjon javasolni az orvos. A napló vezetését legalább négy napig vezesse, mivel a vizelési szokásainak felmérésére legalább ennyi időszak szükséges.

A pontos vezetéshez az alábbiakat tanácsoljuk: mindig legyen Önnél a napló, és jegyezzen fel minden eseményt a bevitt folyadék mennyiségére a vizeletürítés gyakoriságára, a vizeletvesztés előfordulására vonatkozóan. Lehetőleg olyan napokat válasszon a napló vezetésekor, amikor minden adatot zavaró körülmények nélkül rögzíteni tud.

Idő - A folyadékbevitelének, a vizeletürítés és a vizeletvesztés idejének oszlopa.

Összetétel - a bevitt folyadék összetételére vonatkozik: pl. tej, kávé, alkohol, víz, tea.

Mennyiség - a bevitt folyadék mennyiségére vonatkozik. Ha nem használ mérőedényt, akkor mindig ugyanazt a poharat, bögrét, csészét használja a mennyiség pontos megállapítására.

Vizelési idő - pontosan jelölje meg, mikor ment ki a toalettre.

Vizelet mennyisége - habár nagyon kényelmetlen, de fontos adatot szolgáltat az alkalmanként kiürített vizeletmennyiség nagyságának ismerete. Ezzel felmérhető a hólyag befogadó képessége, ami a kezelés szempontjából fontos adat.

Vizeletvesztés - fontos az időpont és a becsült mennyiség rögzítése: pl.: sok, közepes mennyiség, néhány csepp.

Parancsoló inger - a vizeletvesztést megelőzte-e parancsoló vizelési inger. Ha igen az oszlop megfelelő helyére + jelet kell tenni.

Tevékenység - a vizeletvesztéskor milyen tevékenységet folytatott. Pl.: emelés, tornagyakorlat, köhögés, tüsszentés, nevetés, ugrálás, felállás, vízcsobogás hallása.

 

Vizelési napló (PDF dokumentum) letöltése
 

Amennyiben a vizelési napló kitöltése nehézségbe ütközik, kérjük hívja a +3620-541-7007-es telefonszámot.

Kérjük Önt, hogy a vizsgálatra helyesen kitöltött vizelési naplóval érkezzen!