Home

SEGÍTSÉG

MEGBÍZHATÓSÁG

SZAKÉRTELEM

PONTOSSÁG

Panaszainak végleges megoldásához, azaz a teljes gyógyuláshoz vezető úton készek vagyunk vagyunk elkísérni Önt.

Forduljon bátran tevékenységüket magas színvonalon művelő szakemberekből álló csapatunkhoz! Panaszait, adatait bizalmasan kezeljük!

Honlapunkat a hazai és nemzetközi szakirodalomban fellelhető újdon- ságokkal frissítjük, így Ön teljes képet kap a világon elérhető összes kezelési lehetőségről.

Egészségközpontunk küldetése, hogy kíméletes, költség-hatékony, korszerű ellátást nyújtson minden hozzánk forduló beteg számára.

SEGÍTSÉG A TELJES ÉLETHEZ! A VIZELETTARTÁS TÖBBÉ NEM PROBLÉMA!
Rákász Életmódközpont - Kaposvár, Németh István fasor 27.

Gátizomzat regenerálása

A gátizomzat erősítésének lehetőségei

BEVEZETÉS

Tekintettel arra, hogy a gátizomzat központi szerepet játszik a tartási zavarok kialakulásában érthető, hogy megfelelő módon végzett gáttorna az izomzat épségének helyreállításával önmagában is teljes gyógyulást jelenthet. Más esetekben is alkalmazható a gáttorna kiegészítő kezelésként, akár tartási zavar miatt végzett műtét előkészítése is történhet gáttornával. Ez utóbbi esetben a műtét után gyorsabb és teljesebb gyógyulásra lehet számítani. Ebben a fejezetben ismertetjük azokat a módszereket, amelyekkel a gátizomzat épsége helyreállítható.
Külön ismertetjük az általunk sikerrel használt gátizomtorna rendszert,a Femiscant.

TERHESTORNA ÉS SZÜLÉS UTÁNI TORNA

Image

A terhestornát képzett szakemberek vezetésével végzi a kismama. Fontos, hogy szülést követően az általános kondicionáló torna mellett a gáti izmok edzése se maradjon el. Ez történhet kismama torna vagy intim torna keretében egyaránt. Lényeges, hogy az általános erőnléti gyakorlatokat előzze meg a gáti izmok tornája, különben az erőkifejtés az egyébként sérült, megnyúlt gátizomzatra további terhet ró! A gátizomzat tornáját szakember tanítsa be és ellenőrizze, hogy a kismama helyesen végzi-e!

PASSZÍV KISMEDENCEI KEZELÉS

Image

Gyakran használt kezelési mód az un. passzív kismedencei kezelés. Ennek lényege, hogy egy hüvelyi szonda segítségével, gyenge árammal ritmusos összehúzódásra ingereljük a hüvely körüli izmokat. Elnevezéséből fakadóan nem igényel a páciens részéről aktív erőkifejtést, az izmok "edzése" azok aktív részvétele nélkül történik. Feszességük és erejük az esetenként 20-25 perces kezelés során jelentősen növekedhet. A betegnek legalább 10 kezelést kell felvennie. A passzív kezelés hátránya, hogy időnként átmeneti a hatás, mivel az izmok aktív közreműködése nélkül történik a gáttorna.

ASSZISZTÁLT GÁTIZOMTORNA

Az asszisztált gátizomtorna az előzőnél sokkal tartósabb hatást biztosít. Számos formája ismert, aktív tevékenységet jelöl, vagyis a gáti izmok erőkifejtése szükséges hozzá. Az asszisztált gáttorna feltételezi a páciens részéről gátizomzatának ismeretét, vagyis a helyes gátizom tudatot. A helyes izomtudat meglétekor azon izmok vesznek részt a tornában, amelyek a vizelettartásban központi szerepet játszanak.
A következőkben az általunk használt asszisztált tornát mutatjuk be a készülék és a hozzátartozó eszközök ismertetésével együtt.
A klinikailag igazolt módszer alkalmas a vizelettartási zavarok kezelésére és a medencei elemek rehabilitációjára - tehát az eredeti formába történő visszaállításra.
Számos betegeken végzett tanulmány igazolta a módszer hatékonyságát. A kezelés fájdalommentes, segítségével bizonyos esetekben a sebészeti beavatkozás is elkerülhető. A készülék interaktív, azaz együttműködik a felhasználóval. Alkalmazója fejhallgatón keresztül kap a gyakorlatok végzéséhez útmutatást, sőt a végén értékeli azt.
Használata könnyű, gyorsan elsajátítható, személyre szóló gyakorlatok beállítására képes, ösztönző hatású. Alkalmazásával hamar megtanulható az izomtudatosság, hiszen segít felismerni a kismedencei izmokat, és segítséget nyújt azok helyes tornáztatásához.
A készülék világszerte elismert, közkedvelt és gyakran alkalmazott!

A FEMISCAN KÉSZÜLÉS ISMERTETÉSE

ImageImage

 

  •  az "otthoni", hüvelybe helyezhető rész egy elektronikai egységet tartalmaz, amely az izomerőt különböző helyzetekben képes megmérni - nyugalomban és a gyakorlás minden fázisában. Ehhez az egységhez csatlakoztatható egy fejhallgató, amelyen keresztül a felhasználó meghallgathatja az utasításokat és kiértékelést. A készülék alján található kis gombbal egyszerű az üzembehelyezés és a kikapcsolás.

Image

  • fedősapka, amely az előbb említett otthoni egység külső borítására szolgál, így a fertőzés lehetősége kizárható.
  • klinikai egység: számítógép, program A számítógépes program képes felmérni a hüvelyi izomerőt és a gyakorlatok alatt annak változásait. Képes a két oldal jobb és bal közötti izomerő különbségek kiértékelésére, az eredményeket tárolja és azok megjeleníthetők a képernyőn.

A gyakorlatok eredményét az otthoni egység tárolja, majd a gyakorlatok végén a számítógépes program segítségével a gyakorlatok grafikus, táblázatos formában megjeleníthetők és kiértékelhetők.
 

Femiscan értékek

 

Femiscan értékek

 

Négyféle programon belül 16 gyakorlat végezhető, illetve a panaszoktól és tünetektől függően egyéni edzéstervet írhatunk elő a betegnek.

A készüléket nagyon eredményesnek tartjuk több, mint 100 betegen végzett kipróbálás után.

Összegzésképpen az ismertetett asszisztált gáttorna alkalmas a stressz inkontinencia gyógyítására, a kismedencei izmok állapotának visszaállítására.
Csökkenti, illetve megszünteti a súlyterhelés miatt kialakult a kismedencei fájdalmakat, megszűnteti a szexuális zavarokat, megelőzi az aranyér kifejlődését, vagy azt nagymértékben javítja, előnyt jelent a széltartási zavarok szabályozásában.
Ha panasza van, vagy gáti izomzatát kívánja erősíteni akár a nemi tevékenység fokozása céljából is forduljon hozzánk bizalommal.