Home

SEGÍTSÉG

MEGBÍZHATÓSÁG

SZAKÉRTELEM

PONTOSSÁG

Panaszainak végleges megoldásához, azaz a teljes gyógyuláshoz vezető úton készek vagyunk vagyunk elkísérni Önt.

Forduljon bátran tevékenységüket magas színvonalon művelő szakemberekből álló csapatunkhoz! Panaszait, adatait bizalmasan kezeljük!

Honlapunkat a hazai és nemzetközi szakirodalomban fellelhető újdon- ságokkal frissítjük, így Ön teljes képet kap a világon elérhető összes kezelési lehetőségről.

Egészségközpontunk küldetése, hogy kíméletes, költség-hatékony, korszerű ellátást nyújtson minden hozzánk forduló beteg számára.

SEGÍTSÉG A TELJES ÉLETHEZ! A VIZELETTARTÁS TÖBBÉ NEM PROBLÉMA!
Rákász Életmódközpont - Kaposvár, Németh István fasor 27.

Első vizit a rendelőben

Telefonos bejelentkezés kizárólag a +36 / 20 541-7007 -as telefonszámon.

Rendelés: hétfő és csütörtök a bejelentkezésektől függően.

 

ELSŐ VIZIT A RENDELŐNKBEN

Az első orvosi vizsgálat előtti útmutatót Önnek terveztük: célunk az, hogy tájékoztassuk a vizsgálat menetéről, a kezelési lehetőségekről és a kivizsgálás folyamatáról. Várjuk jelentkezését! Felkészültünk az Ön fogadására!

Első vizit

A rendelésünkön Önt tapasztalt orvos várja. Dr. Rákász István 28 éve foglalkozik urológiai betegekkel, ezen belül speciális területe a vizelettartási zavarok és a merevedési panaszok kivizsgálása, kezelése. A rendelőben korszerű műszerek állnak rendelkezésre, amelyek pontos kivizsgálást tesznek lehetővé.

Amennyiben első ízben jelentkezik be rendelésünkre, kérjük, hogy a megadott időpont előtt 10 perccel előbb érkezzen. A váróteremben lévő asztalon különböző kérdőíveket helyeztünk el, megtalálhatók vizelettartásra, vizelési nehezítettségre, szexuális tevékenységére vonatkozó kérdőívek. A kitöltött példány segíti a kivizsgálás menetét, teljesebbé teszi a panaszok felvételét. Kérjük figyelmesen töltse ki az Önre vonatkozó kérdőívet.
Természetesen Önnek kérdőívek honlapunkról is letölthetők, így azt Ön kényelmesen otthonában is megválaszolhatja. Ebben az esetben Önnek nincs más teendője, mit a kitöltött kérdőívet magával hozni a vizsgálatra.
Az első találkozás alkalmával az ön személyes adatai is rögzítésre kerülnek, ehhez Önnek feltétlenül be kell mutatnia betegbiztosítási, más néven TAJ kártyáját.
Amennyiben Ön szerződött önkéntes egészségpénztári tagsággal rendelkezik, kérjük a tagságot igazoló kártyát is hozza magával a rendelésre.

Kérjük minél előbb hívja a +3620-541-7007-es telefonszámot, hogy az Önnek legmegfelelőbb időpontra kapjon előjegyzést. Amennyiben elfoglaltsága miatt adott időpontban nem tud megjelenni, a fenti számon legalább egy nappal előre jelezze azt. Kérjük tiszteljen meg a többi beteget azzal, hogy elmaradását időben jelzi. Az Önnek biztosított, de lemondott időpont másik betegünknek megfelelő lehet!

AZ ELSŐ VIZIT MENETE

 1. BETEGFELVÉTEL:

  A vizit első részében az Ön adatai kerülnek számítógépes rögzítésre, illetve amennyiben szükséges a dokumentációjáról fénymásolat készül. Ezután az Ön által kitöltött kérdőív áttekintése majd panaszainak célzott kikérdezése alapján felvesszük a kórelőzményt.
  A kórtörténet felvételét követően kerül sor az orvosi vizsgálatra. Első lépésben az orvos megvizsgálja Önt, az urológiai vizsgálat során a húgy -ivarszervek megtekintésére,a has és a kismedencei szervek tapintására különös gondot fordít az orvos. Az orvosi vizsgálatot műszeres, eszközös vizsgáló eljárásokkal egészítjük ki, amelyekről részletesen a szolgáltatások címszó alatt olvashat.
  Ezek a kiegészítő vizsgálatok a következők:

  • Vizeletvizsgálat
  • Vizeletáramlás mérés
  • Vérvizsgálat (vércukor, PSA)
  • Vérnyomásmérés
  • Ultrahang vizsgálat
  • Kismedencei izomerő felmérés
  • Hólyagtükrözés
 2. A VIZSGÁLATOK ÉRTÉKELÉSE:
  A fenti kivizsgálás eredményeinek függvényében az orvos Önnek kezelési tervet állít össze, amely magába foglalja a gyógyszeres, eszközös, kiegészítő gyógymódok megbeszélését is. A kezelési terv felállítása után kerül sor a kontroll időpont megbeszélésére is, amennyiben az szükséges.
   

 3. BETEGKÖVETÉS:
  A betegség természetétől függően bizonyos esetekben a betegek nyomon követése elengedhetetlen, természetesen ilyenkor Önnek minden alkalommal új időpontot kell egyeztetnie. Ilyen fordulhat elő például terápia betanítás vagy a kúraszerű kezelést igénylő kórképek esetén.